Αναδημοσίευση ανακοίνωσης Γεωργικού Σωματείο στην ΗΧΩ για την τέλεση του Πανηγυριού Ταύρου 2013

ΠΡΟΣ: ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΩ

Αγαπητή ΗΧΩ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, οργανώσαμε και φέτος και γιορτάσαμε το πανηγύρι που γίνεται στη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους από το έτος 1774 μέχρι σήμερα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7/2013: περιφορά του Ταύρου μαζί με το λάβαρο και τη σημαία του Σωματείου με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων μέσα στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής.Το μοσχάρι το πρόσφεραν οι κουλμπαντζήδες Χατζηστεφανής Παναγιώτης και Κούμπας Γεώργιος οι οποίοι εκτός από το μοσχάρι προσέφεραν και το ποσό των 5000€.Επιπλέον προσέφεραν 700€ για τα έπαθλα στους ιππικούς αγώνες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/6/2013: Στολισμός των αλόγων και αναχώρηση πανηγυριστών κατά παρέες από το χωριό για την τοποθεσία «ΤΑΥΡΟΣ» όπου βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους όπου γίνετε η πανήγυρης. Πρώτη παρέα όπως πάντοτε το Σωματείο και πλήθος φίλων του, προηγείται η σύζυγος του προέδρου, κ. Άννα Γουδή κρατώντας τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο οικογενειακώς. Όλοι οι Αγιά Παρασκευώτες και όλοι οι επισκέπτες που ήλθαν απόλαυσαν τα ωραία άλογα της Αγίας Παρασκευής και τους πανηγυριώτες που ήταν από πολύ μικρά παιδιά μέχρι τους ενήλικες. Όλοι θαύμασαν και χειροκρότησαν τους ωραίους καβαλάρηδες που όλη τη νύχτα του Σαββάτου έφερναν βόλτες στο κέντρο του χωριού πριν αναχωρήσουν για τον Άγιο Χαράλαμπο όπου ανέβαζαν τα άλογά τους μέχρι τη πόρτα της εκκλησίας για να τα ευλογήσει ο ιερέας. Εκεί συνεχίστηκε το γλέντι με ζωντανή μουσική.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7/2013: Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο, ευλογία του φαγητού ΚΙΣΚΕΤΣ που φέτος ήταν 15 καζάνια και διανομή δωρεά σε όλους τους προσκυνητές που ήλθαν στον Άγιο Χαράλαμπο.

Επιστροφή των καβαλάρηδων πανηγυριστών στην Αγία Παρασκευή και στη συνέχεια το απόγευμα 18.00 στη θέση ΣΤΑΛΟΣ διεξήχθησαν θεαματικοί ιππικοί αγώνες και η απονομή των επάθλων. Έλαβαν μέρος αρκετά άλογα απ΄ όλο το νησί ήτοι κατά κατηγόριες στα ΝΤΟΠΙΑ (5 ), ΑΡΑΧΜΑΝΙΑ (17).Νικητές αναδείχθηκαν από τα ντόπια πρώτο oEΦΡΑΙΜ του Βαγγελάκη, δεύτερο η ΣΑΙΤΑ του Χαλδέζου και τρίτο ο Σεκερίμ του Ζαργκλή. Από τη κατηγορία αραχμάνια πρώτο ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ του Αγκοπιάν, δεύτερο ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του Μακρίδη και τρίτο ο ΚΟΥΛΗΣ του Καλογερά Χαράλαμπου.

Η επιτροπή επιλογής ωραιότερων αλόγων και αναβατών αποτελούμενη από τον δήμαρχο κ. Δημήτριο Βουνάτσο, τον στρατηγό-διοικητή της 98 ΑΔΤΕ και ταξίαρχο της 98 ΑΔΤΕ :

1. Όσο αφορά τους άνδρες επιλέγει τους εξής 3 ισάξιους με αλφαβητική σειρά: 1) Ευαγγέλου Γεώργιο του Κων/νου, 2) Ευαγγέλου Φώτη 3) Σαραγά Ιγνάτιο του Μιλτίαδη.

2. Όσον αφορά την ωραιότερη αμαζόνα επιλέγει την Αναγνωστή Στέλλα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Δημήτριος Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γεώργιος Κυριαζής, ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, ο Πατήρ Ιωάννης Μακροδούλης που εκπροσωπούσε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης, ο κ. Γεώργιος Σαπναδέλλης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος της Ένωσης Συναιτερισμών Λέσβου, ο διοικητής της 398 ΕΑΡΜΕΘ και αρκετοί εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου. Τα έπαθλα στους νικητές τα έδωσαν οι παραπάνω επίσημοι.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Γκαγκάρας και Νικόλαος Δεληδούκας. Από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα «τα Χαρλαμέλια» όλα τα καφενεία του χωριού μας ήταν γεμάτα από πλήθος κόσμου όπου γλέντησε μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι 9/7/2013.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s